Volledig scherm
Olympique Marseille staat in de finale van de Europa League tegen Atlético Madrid. © Photo News

Marseille krijgt 'in belang Franse voetbal' dag extra rust voor EL-finale

De organisatie van de Franse competitie Ligue 1 heeft de wedstrijd tussen Guingamp en Olympique Marseille een dag naar voren gehaald. Daardoor krijgt Marseille een dag extra rust voor de finale van de Europa League, op woensdag 16 mei in Lyon tegen Atlético Madrid.

De competitiewedstrijd staat nu gepland op vrijdag 11 mei in plaats van zaterdag 12 mei. Guingamp ging akkoord met de beslissing 'in belang van het Franse voetbal'. De Ligue 1 hoopt dat het verplaatsen van de wedstrijd de kansen van Marseille op het winnen van de Europa League vergroot.

Alle andere wedstrijden in de voorlaatste speelronde vinden wel gelijktijdig plaats op zaterdag 12 mei, aftrap 21.00 uur.

Atlético

Bij tegenstander Atlético is het meespelen van vleugelspits Vitolo onzeker. De 28-jarige aanvaller kampt ruim een week voor de finale van de Europa League tegen Olympique Marseille met een hamstringblessure. Vitolo viel gisteren in de verloren competitiewedstrijd tegen Espanyol (0-2) al na 25 minuten uit.

Uit een MRI-scan bleek een dag later dat er schade is aan de spieren in zijn rechterbovenbeen. De medische staf van Atlético gaat proberen om Vitolo, international van Spanje, klaar te stomen voor de eindstrijd tegen Marseille in Lyon.

Trainer Diego Simeone heeft Filipe Luis in ieder geval weer terug voor de Europese finale. De Braziliaanse linksback liep in maart een gebroken kuitbeen op en leek dit seizoen niet meer te kunnen voetballen. Hij herstelde echter veel sneller dan verwacht en maakte tegen Espanyol zijn rentree. De international hield het 65 minuten vol.

Volledig scherm
Vleugelspits Vitolo van Atlético Madrid. © AFP