Volledig scherm
Sergei Karasev in gesprek met de spelers van RB Salzburg en Olympique Marseille. © AP

Salzburg vol ongeloof over blunder van Russische arbitrage

Red Bull Salzburg voelde zich donderdag in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Marseille bestolen. De uitschakeling in de verlenging tegen Olympique Marseille lag volgens de Oostenrijkers aan één man: scheidsrechter Sergei Karasev uit Rusland.

,,Mijn jongens hebben een geweldig seizoen in Europa gespeeld'', zei trainer Marco Rose. ,,We zijn er ingefloten door de arbitrage. Het is ongelooflijk. Maar wat kan ik er aan doen?''

Salzburg stond tegen Marseille met 2-0 voor. De eerste wedstrijd in Frankrijk was juist met 2-0 verloren. Strafschoppen leken de beslissing te moeten brengen, maar kort voor het einde van de verlenging gaf Karasev een hoekschop aan Marseille. De bal ging echter via een speler van de Franse club over de achterlijn, zodat Salzburg een doeltrap verdiende.

Uit de corner maakte de Portugese verdediger Rolando vervolgens de 2-1.

Dit is de cover van de Franse sportkrant L'Equipe nadat Olympique Marseille zich vanavond plaatste voor de finale van de Europa League. #rolando #om #lom #marseille #olympiquedemarseille #uel #europaleague #lequipe #france

206 Likes, 2 Comments - AD Sportwereld (@adsportwereld) on Instagram: "Dit is de cover van de Franse sportkrant L'Equipe nadat Olympique Marseille zich vanavond plaatste..."

Volledig scherm
© AFP