Volledig scherm
De kroeg in Rome waar het steekincident plaatsvond. © REUTERS

Twee Celtic-fans gewond bij steekincident in Rome

Twee fans van Celtic zijn gisteravond in Rome gewond geraakt bij een steekincident aan de vooravond van de wedstrijd in de Europa League tegen Lazio. 

In een café in de Italiaanse hoofdstad kregen fans van beide ploegen ruzie met elkaar. Volgens de Schotse club zijn de twee fans gestoken. Ze liggen in het ziekenhuis en worden bijgestaan door mensen van de club en het Britse consulaat.

De veiligheidsmaatregelen zijn door de Italiaanse autoriteiten na het incident aangescherpt. De Europese voetbalbond UEFA heeft de noordkant van het stadion donderdagavond al gesloten voor toeschouwers, omdat aanhangers van Lazio in het duel met Rennes op 3 oktober een fascistische groet hadden getoond.

  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij OekraÏne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij OekraÏne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.