Volledig scherm
Mark van Bommel beleefde een rampzalige avond in Oostenrijk. © ANP Sport

Van Bommel voelt druk toenemen: ‘Een harde tik, dit had ik niet verwacht’

VideoLASK Linz vergrootte donderdag de crisis bij PSV door in de Europa League met liefst 4-1 te winnen. De Eindhovenaren zijn nu al vijf duels op rij zonder zege. ,,Als je vijf keer niet wint, kan je niet zeggen dat het rustig is. Het is logisch dat de druk toeneemt", aldus Van Bommel. 

,,We hebben een paar tikken gehad. Deze is hard en had ik ook niet verwacht. Nu moet je een kerel zijn en bestand zijn tegen de druk van buitenaf."

PSV leidde bij rust nog met 0-1. ,,Je weet dat zij opportunistisch spelen. Wij gingen daar in mee en misten de discipline toen de 1-1 viel. Dat we in de fase die daarop volgt wat onzekerder worden, is logisch", zei Van Bommel verder. ,,Dit was wel te weinig. Met 4-1 mag je niet verliezen.”

Bekijk de reactie van aanvoerder Pablo Rosario.

Bekijk de reactie van verdediger Daniel Schwaab.

  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.