Volledig scherm
© Photo News

Wenger: Ik ben heel verdrietig en teleurgesteld

Arsène Wenger neemt in mineur afscheid van Arsenal. De Franse manager wilde na 22 jaar dolgraag vertrekken met een Europese prijs, maar zijn ploeg werd in de halve finales van de Europa League afgetroefd door Atlético Madrid.

 ,,Ik ben heel verdrietig, teleurgesteld en gefrustreerd'', zei Wenger. ,,Het is triest om de club zo te verlaten.''

Volledig scherm
© Getty Images

Wenger vierde in zijn lange tijdperk bij Arsenal drie landstitels en zeven keer de winst van de FA Cup, maar Europese glorie ontbrak. In 2000 verloren zijn 'Gunners' de finale van de UEFA Cup, zes jaar later was FC Barcelona te sterk in de eindstrijd van de Champions League. ,,Ik wil deze lange romance graag mooi afsluiten'', zei Wenger hoopvol in de aanloop naar de return in Madrid. Een doelpunt van Diego Costa (1-0) zorgde echter voor een afscheid in tranen.

Wenger was ook verdrietig om zijn landgenoot Laurent Koscielny. Hij bevestigde dat de aanvoerder van Arsenal waarschijnlijk een achillespees heeft afgescheurd. De Franse international mist daardoor het WK. ,,De eerste signalen zien er niet goed uit, het lijkt dat de achillespees gescheurd is'', zei Wenger.

Volledig scherm
Arsène Wenger. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
  1. Finale Champions League 2020 in Istanboel

    Finale Champions League 2020 in Istanboel

    Istanboel huisvest over twee jaar de finale van de Champions League. Het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA wees de eindstrijd van 2020 toe aan het Atatürk Olympisch Stadion, dat in 2005 ook al diende als decor van de finale van de Champions League. AC Milan stond toen halverwege met 3-0 voor tegen Liverpool, maar de Engelse club wist zich in het eerste kwartier na rust terug te knokken tot 3-3 en zegevierde uiteindelijk via strafschoppen.