Volledig scherm
PREMIUM
Aan de vrijwilligers van het eerste uur de eer om de fototegel voor Ahoy te onthullen. Zij deden dit samen met wethouder Said Kasmi en Jolanda Jansen, directeur van Ahoy. © Frank de Roo

Al ruim 500 vrijwilligers meldden zich aan voor het Eurovisie Songfestival

UpdateHet is vanaf nú mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger tijdens het Eurovisie Songfestival. Vanochtend werd het vrijwilligersplatform officieel geopend in Ahoy, waar het muzikale spektakel in mei plaatsvindt. Cabaretier Richard Groenendijk is de eerste die zich heeft ingeschreven. Na hem volgden al ruim 500 anderen.

Nog vóór de inschrijving startte, hadden zich al 200 mensen bij de gemeente Rotterdam aangemeld. In totaal zijn er 650 enthousiastelingen zijn nodig om het mega-evenement in goede banen te leiden. Zij zullen bezoekers de weg wijzen in Ahoy, toeristen begeleiden in de stad en bijvoorbeeld achter de bar staan. Een uniek kijkje achter de schermen van het Songfestival wordt beloofd, net als eten en drinken en kleding met het logo van het feest erop. Wie dat wat lijkt, kan zich vanaf nu aanmelden op de website van EventMakers. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam