Volledig scherm
De Binnenrotte is wel vaker feestterrein, zoals hier tijdens de Eurekaweek. © Jan de Groen

Kogel is door de kerk: Eurovision Village komt op de Binnenrotte

Het besluit is genomen: het Eurovision Village komt op de Binnenrotte. De officiële fanzone tussen de Markthal, de bibliotheek en de Laurenskerk zal dagelijks 10 à 15.000 songfestivalfans gaan trekken. Zoals verwacht zal een deel van de markt plaats moeten maken voor deze voorziening. De kramen krijgen een tijdelijke plek op onder andere de Hoogstraat, het Grotekerkplein en de Meent.

De marktkooplui  hoeven zich echter geen zorgen te maken, stelt verantwoordelijk wethouder Said Kasmi (D66, toerisme). ,,De markt hoeft niet weg uit dit gebied’’, zegt hij. ,,Daar hebben we ons hard voor gemaakt. Het betekent wel dat er moet worden ingeschikt. Maar wij zullen zorgen voor goede bewegwijzering en faciliteiten, zodat klanten hen prima weten te vinden.’’

Hij ziet het Eurovision Village zelfs als een grote kans voor de betrokken uitbaters. ,,Ik denk dat er, met al die extra bezoekers, juist extra omzet gedraaid kan worden. Je zou het ook als een grote kans kunnen zien.’’ Vorige week lieten de horeca, de winkels in de buurt, de Markthal en de bibliotheek weten het ‘festivaldorp’ als buurman toe te juichen. 

Op korte termijn wordt met vertegenwoordigers van de kooplieden overlegd over de verdere uitwerking van het plan.

Volledig scherm
Hier komen de kramen van de weekmarkt terecht. © Songfestival Rotterdam
  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam