Volledig scherm
Violiste Janine Jansen. © AFP

Muzikaal talent? Maak kans op een plekje in orkest tijdens Eurovisie Songfestival

Jong, muzikaal talent maakt kans om een deuntje mee te spelen in een groot symfonisch orkest tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. De organisatie roept jeugdige virtuozen en muziekstudenten op om zich te melden voor een plekje in dit gezelschap, dat tijdens het songfestival een speciaal optreden verzorgt. Er wordt samengewerkt met onder andere Codarts in Rotterdam.

Volgende maand worden er audities gehouden. ,,Daarmee geven we jong Nederlands muziektalent de kans om zich op een unieke manier te presenteren aan de wereld”, zegt Gerben Bakker, hoofd show van het Eurovisie Songfestival 2020. ,,Met een bijzonder optreden door een groot symfonieorkest willen we laten zien wat Nederland op dit gebied in huis heeft.”

De organiserende omroepen én het team in gaststad Rotterdam proberen op verschillende manieren heel Nederland te betrekken bij dit bijzondere evenement - met zo’n 200 miljoen tv-kijkers - dat in mei wordt gehouden. Zo mogen clubs en verenigingen zich presenteren in postcard-video’s tussen de liedjes, worden leuke ideeën voor een eigen feestje in Rotterdam gesteund door Rotterdam Festivals en kunnen vele honderden vrijwilligers gloriëren in de aanloop naar de grote finale, op 16 mei in Ahoy.

Snarenkunstenaars, getalenteerde toeteraars of andere muzikale hoogvliegers kunnen zich melden via Songfestival.nl 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam