Volledig scherm
Rocket Ticket zegt bezig te zijn zichzelf opnieuw uit te vinden. © Screenshot

Website met dure songfestivalkaartjes opeens op zwart

Een webpagina die tegen woekerprijzen kaartjes aanbood voor het Eurovisie Songfestival is uit de lucht. De Franse site rocket-ticket.com schrijft dat ze zichzelf opnieuw aan het uitvinden is. Al gekochte kaartjes zouden geldig blijven. 

Rocket-ticket.com kwam vorige maand in het nieuws omdat ze al voor de start van de officiële voorverkoop tickets aanbood voor het liedjesfestijn, dat volgend jaar mei wordt gehouden in de Rotterdamse sport- en evenemententempel Ahoy. Op de site werden kaartjes aangeboden in de prijsrange van 299 tot 799 euro, enkele honderden euro’s meer dan de kaartjes die vanaf donderdag in de verkoop gaan via www.songfestival.nl.

Aftikken

Rocket-ticket is een tussenhandelaar: het koopt via de officiële kanalen tickets op en verkoopt die op een later tijdstip door. Omdat de officiële voorverkoop nog niet was gestart op het moment dat de site de tickets in de voorverkoop gooide, is het onaannemelijk dat de site al beschikt over tickets. Wie een ticket wilde, moest wel meteen aftikken bij de verkoper. Onduidelijk is daarom of en zo ja, hoeveel mensen gedupeerd zijn. De site houdt zich onbereikbaar voor commentaar.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival, dat in Nederland wordt gehouden omdat oud-Hellevoeter Duncan Laurence in Tel Aviv  de 2019-editie won, maakte vorige week bekend dat alle vrijgegeven tickets op naam komen te staan. Dat gebeurt om zwarthandel en prijsopdrijving tegen te gaan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam