Jolanda Jansen (links, met sjaal) genoot met volle teugen van het songfestival. Rechts: Jeangu Macrooy.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolanda Jansen (links, met sjaal) genoot met volle teugen van het songfestival. Rechts: Jeangu Macrooy. © ANP/Fotobewerking: AD

Songfestival geeft Ahoy-directeur Jolanda Jansen hoop: ‘Vanaf nu wordt het alleen maar beter’

InterviewAhoy-directeur Jolanda Jansen heeft zaterdagavond even stiekem op de tweede ring in een hoekje zitten genieten van het Eurovisie Songfestival. ,,Je voelde echt dat mensen dit zo hebben gemist.”

 1. Nikkie straalt in jurk met kleuren van transgen­der­vlag: ‘Het is een droom’
  foto's / update
  19

  Nikkie straalt in jurk met kleuren van transgen­der­vlag: ‘Het is een droom’

  Songfestivalpresentatoren Nikkie de Jager, Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit hebben de outfits gepresenteerd die ze morgenavond dragen tijdens de tweede halve finale. Rombley kiest voor een knalgroene jurk, terwijl Chantal een blauw exemplaar met een hoge split draagt. Jan gaat voor een blauw pak en Nikkie voor een eyecatcher-ensemble vol diamantjes waarin de kleuren van de transgendervlag zijn verwerkt.
 2. De sfeer, de show, de promotie van de stad. Wát gaat er met de ‘douze points’ vandoor?
  PREMIUM

  De sfeer, de show, de promotie van de stad. Wát gaat er met de ‘douze points’ vandoor?

  Het zit erop! Het Eurovisie Songfestival kwam, zag en overwon in Rotterdam, dat bijna twee jaar lang toe leefde naar dit internationale muziekspektakel, gadegeslagen door naar schatting 200 miljoen tv-kijkers. Veel digitaal geweld, weinig feest op straat, met corona als grote boosdoener. Kwam dit mega-festijn uit de verf, of viel het hier en daar een beetje tegen? Ofwel: welk onderdeel gaat strijken met de douze points?