Wie gaan er naar de finale van Expeditie Robinson?

stem hierWie bereiken donderdagavond de finale van Expeditie Robinson? In de halve finale van het survivalprogramma zijn nog vijf kandidaten over: de BN’ers Gregory Sedoc en Steven Brunswijk en van kamp ‘Onbekend’: Jan Bronninkreef, Laurie Scheerder en Dominique Hazeleger.

Van de vijf gaan drie deelnemers naar de finale die dit jaar op 20 december afgesloten wordt met een speciale avond in de Ziggo Dome. In de Amsterdamse poptempel wordt de laatste aflevering afgespeeld en krijgt het publiek optredens van Famke Louise, Corry Konings, Josylvio, Jody Bernal, I Am Aisha en Nienke Plas voorgeschoteld.

Omdat er drie ‘onbekenden’ naar de halve finale gaan, betekent dat er sowieso een daarvan in de eindstrijd staat. Vorig jaar traden er vier onbekenden toe tot het deelnemersveld van Robinson. Het leverde meteen ook een winnaar op met Carlos Platier. Van vier ging het aantal onbekenden dit jaar naar zeven. Het aantal BN’ers was veertien. De eerste afvaller was Toine van Peperstraten, de laatste vorige week Loiza Lamers. In de halve finale wordt er niet meer gestemd, maar alleen via proeven gestreden.

Meer Robinson? Duik in het dossier Expeditie Jansen.

Volledig scherm
Gregory Sedoc © RTL/Stefan Ammerlaan
Volledig scherm
Steven Brunswijk © RTL/Stefan Ammerlaan
Volledig scherm
Jan Bronninkreef © RTL/Stefan Ammerlaan
Volledig scherm
Laurie Scheerder © RTL/Stefan Ammerlaan
Volledig scherm
Dominique Hazeleger © RTL/Stefan Ammerlaan
  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.