Volledig scherm
PREMIUM
Foto: De politie bij het gebouw in Astoria waar Olthof om het leven kwam. Inzet: Linda Olthof op haar balkon met uitzicht over Central Park op Manhattan. © EPA/Eigen foto

'Een wonder dat zo weinig vaders doordraaien omdat ze hun kind niet mogen zien'

FamiliedramaDe 47-jarige Linda Olthof en haar zesjarige zoontje Jimmy zijn dinsdag in New York doodgeschoten door de ex van Olthof. De man zou tot zijn daad zijn gekomen omdat hij vond dat hij zijn zoontje veel te weinig zag. Volgens deskundigen komt het in Nederland veel vaker voor dat vaders hun kinderen maar zeer weinig zien. Met alle gevolgen van dien.

De samenleving wordt met enige regelmaat opgeschrikt door een familiedrama als gevolg van een vervelende scheiding. In 2013 bracht bijvoorbeeld Bernd K. in het Drentse Schoonloo zijn drie kinderen en daarna zichzelf om. In een afscheidsbrief stelde hij dat een slepende scheidingskwestie de reden is voor de zelfdoding en drievoudige moord.

  1. Bekende boerenactivist zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte

    Bekende boerenacti­vist zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te

    Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.