Volledig scherm
De Champions League-wedstrijd in de Kuip tegen Manchester City gaat gepaard met vele voorschriften. © Marco De Swart

Champions League-circus in de Kuip gaat gepaard met veel regels

Het circus van de Champions League gaat gepaard met vele voorschriften waar Feyenoord zich aan moet houden. Voor de hymne vanavond in de Kuip klinkt, is er veel werk verzet. Vijf opvallende eisen op een rij.

Lichtmasten

Vier uur voor de aftrap weet iedereen die langsrijdt: vanavond speelt Feyenoord. Zo ver voor de wedstrijd gaan de lichtmasten van de Kuip al aan. Dit, zodat de televisieploeg zijn camera’s kan testen om Feyenoord-Manchester City met zo’n hoog mogelijke beeldkwaliteit uit te zenden. Voor de lichtmasten is er een speciale noodvoorziening mocht de stroom uitvallen.

Shirt

Feyenoord speelt vanavond in een speciaal Champions League-shirt. Veel supporters vinden het witte vlak aan de achterkant lelijk, maar deze is verplicht. Het rugnummer moet op één kleur staan. Lof krijgt dan weer de voorkant, waar de grote Q van sponsor Qurrent is verdwenen. Alleen de naam staat er nog, want die Q is te groot voor het maximale formaat van het sponsorlogo. Het shirt is niet te koop.

Mobiel kantoor

Het aantal vierkante meters van de Kuip is vanavond groter dan normaal. Op de binnenring aan de Maaszijde van het stadion staat een tijdelijk kantoor, twee verdiepingen hoog. Hier huizen de vele medewerkers van UEFA, die deze week in Rotterdam hun werkplek hebben. Vanaf maandag moest Feyenoord 100 vierkante meter aan kantoorruimte beschikbaar hebben voor de UEFA. 

Dag sponsors

FSV De Feijenoorder on Twitter

Volop werkzaamheden in De Kuip voor de CL wedstrijd Feyenoord-Manchester City. #DeKuip #FEYcit #Feijenoorder

Qurrent is niet de enige sponsor die even moet slikken. Twee dagen voor de wedstrijd moest de Kuip ‘schoon’ zijn. Uitingen van clubsponsoren mogen nergens meer zichtbaar zijn. Niet langs het veld en op de tribune, maar ook in andere ruimtes in het stadion. ,,Dat kan zelfs betekenen dat logo’s van televisietoestellen moeten worden afgeplakt’’, meldt de club.

Het gras

Grasmeester Erwin Beltman en zijn team hebben ook een belangrijke taak. Er is exact vastgelegd hoe de grasmat erbij moet liggen. De sprietjes moeten tussen de 20 en 30 mm zijn. Het is verboden bijvoorbeeld het clublogo in het veld te maaien, of anderszins creatief te zijn. En het gras besproeien mag alleen tussen tien en vijf minuten voor de aftrap en vijf minuten in de rust.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam