Selfies scoren met sterren van Manchester City

VideoAls de sterren van Manchester City bij hun Rotterdamse hotel vanavond uit de bus stappen, roept één van de voetballiefhebbers die al even staat te wachten stuk voor stuk hun naam. Met succes. Selfie na selfie scoort hij met bekende spelers.

Het verschil met de aankomst van de aartsrivalen van United aan Rotterdam verleden jaar bij het Mainport Hotel had niet groter kunnen zijn. Toen stonden de voetbalfans rijen dik, wachtend op bekende spelers als Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba. Nu is het rustig.

Volledig scherm
Een fan maakt een selfie met voetballer Leroy Sané van Manchester City. © AD

De miljoenclub Manchester City trekt veel minder, zo blijkt. Vlak voor de kruising aan de voet van de Erasmusbrug wordt afgezet door de politie, staan er maar twee jongens te wachten. Als de dranghekken op hun plek zijn gezet, verzamelt nog een groepje nieuwsgierigen zich.

Op één selfie rekenen ze, die van de Belg Kevin de Bruyne. Die spreekt immers Nederlands? Maar juist hij loopt met grote stappen het hotel binnen. De andere spelers nemen bij het noemen van hun naam even de tijd voor wat foto’s, voor zij zich naar hun kamer haasten.

Morgen speelt Manchester City tegen Feyenoord. Een van de jongens die vele selfies heeft gescoord, weet wel wie hij wil dat wint. ,,Feyenoord natuurlijk.’’  

Volledig scherm
Fans maken selfies met spelers van Manchester City voor het Mainport Hotel in Rotterdam. © AD
Volledig scherm
Fans maken selfies met spelers van Manchester City voor het Mainport Hotel in Rotterdam. © AD
  1. Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied Logo AD+
    Commentaar

    Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied

    Wie op deze plek een somber verhaal verwacht over de Rotterdamse haven en de uit zicht rakende milieudoelen, die heeft het mis. Natuurlijk is het cynisch dat de fossiele hoofdstad van West-Europa een klimaatcentrum van de Verenigde Naties mag huisvesten en het klopt dat de daden van de bedrijven ver achterblijven bij de woorden die zij wijden aan groene ambities. Dat is geen reden om te sippen over de haven. Die redt zich wel.