Volledig scherm
© Pro Shots

'Feyenoord met Amrabat en St. Juste, Toornstra en Diks gepasseerd'

Feyenoord start vanavond waarschijnlijk in een ongebruikelijke 5-2-3-variant tegen het sterrenensemble van Manchester City. Naar verwachting ruimt trainer Giovanni van Bronckhorst een basisplaats in voor Sofyan Amrabat en Jeremiah St. Juste. Hun basisplekken gaan ten koste van die van Jens Toornstra en Kevin Diks.

In de vijfmansverdediging zijn Amrabat en Miquel Nelom, die de geblesseerde Ridgeciano Haps vervangt, de backs. Zij moeten vanavond de opkomende flankspelers Kyle Walker en Benjamin Mendy opvangen. In het systeem van Guardiola staan de vleugelverdedigers zeer diep opgesteld.

Tussen Amrabat en Nelom posteert Van Bronckhorst vermoedelijk drie verdedigers: St. Juste, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Op het middenveld valt een mannetje weg en als de voortekenen niet bedriegen, is dat Toornstra. Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi vormen het blok op het middenveld.

Flankaanvallers Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius kunnen op een basisplaats rekenen. Tussen hen in speelt Michiel Kramer, die de geblesseerde eerste spits Nicolai Jørgensen vervangt.

Vermoedelijke opstellingen
Feyenoord
: Jones; Amrabat, St. Juste, Van der Heijden, Botteghin, Nelom; El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Kramer en Boëtius.
Manchester CityEderson; Danilo, Stones, Otamendi; Walker, De Bruyne, Fernandinho, Silva, Mendy; Gabriel Jesus, Aguëro.

Volledig scherm
Vermoedelijke opstelling van Feyenoord. © AD
  1. FC Lisse en Hoek samen in de koker na dwaling scheidsrechter

    FC Lisse en Hoek samen in de koker na dwaling scheidsrechter

    Een opvallende strafschoppenserie gisteren bij het bekerduel tussen FC Lisse en Hoek (2-2). FC Lisse won de strafschoppen, maar de penaltyserie verliep volgens een woordvoerder van de KNVB 'absoluut niet conform de spelregels'. Arbiter Nagtegaal liet de penalty's nemen volgens het ABBA-principe (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B, dan weer ploeg A). Er wordt nog onderzoek gedaan en dus gaan de ploegen samen in de koker tijdens de loting van vanavond.
  2. PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    PSV hoopt op eenvoudig avondje in Putten

    Ondanks dat PSV de topper tegen Feyenoord won, blijft de druk onverminderd hoog in Eindhoven. Cocu en zijn manschappen nemen het treffen met SDC Putten in de beker buitengewoon serieus, want PSV wil dit seizoen - in afwezigheid van Europees voetbal - graag de tiende KNVB-beker aan de prijzenkast toevoegen. In aanloop naar het duel met de amateurs uit Putten trainde de PSV-selectie dan ook achter gesloten deuren om de buitenwacht niet wijzer te maken over de beoogde vervangers van de geschorste Hirving Lozano en de geblesseerde Luuk de Jong. Amateurclub Putten staat na twee nederlagen en één zege momenteel op de dertiende plek in de hoofdklasse. Voordat Putten de eerste ronde van het bekertoernooi bereikte, moest de zaterdaghoofdklasser eerst twee voorrondes overleven. In de eerste schifting werd er met 1-0 van JCV Cuijk gewonnen en in de tweede voorronde werd Odin '59 met 3-1 geklopt. De bekendste speler bij Putten is voormalig RKC- en Go Ahead Eagles-speler Sander Duits, die in 2012 PSV versloeg met RKC. Duits maakte toen de openingstreffer. PSV speelde nog niet eerder tegen Putten. Er wordt om 20:45 uur afgetrapt.