Volledig scherm
Giovanni van Bronckhorst. © ANP

Van Bronckhorst: We hebben vaker grote teams verslagen

Giovanni van Bronckhorst wilde op de persconferentie in aanloop naar het duel met Manchester City morgen in De Kuip niet te veel loslaten over het strijdplan van Feyenoord.

Volledig scherm
© Photo News

,,Hoe we gaan spelen? Er zijn zoveel mogelijkheden - vijf verdedigers, twee aanvallers, misschien een middenvelder erbij. Jullie zien het morgen wel", zo hulde de trainer zich in nevelen. Hij bevestigde wel het ontbreken van Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps. De afwezigheid van Jørgensen, die zaterdag geblesseerd uitviel tegen Heracles Almelo, is volgens Van Bronckhorst 'een flinke streep door de rekening.' ,,Het is een groot gemis voor mij en de club."

Het ontbreken van Haps en Jørgensen zorgt er niet voor dat Feyenoord anders gaat spelen, legde Van Bronckhorst uit. ,,Dat bepaalt de tactiek, niet de poppetjes. Ik kijk wat ons te wachten staat en waar iets te halen valt. Wij moeten het compact houden en in de omschakeling gevaarlijk worden. Zo moet je Europees spelen."

,,De wedstrijd met City wordt een grote opgave voor ons, die club kan de Champions League dit jaar winnen. Maar we hebben vaker grote teams verslagen toen niemand dat verwachtte", zei Van Bronckhorst, die zijn collega bij de tegenstander, Pep Guardiola, prees. ,,Een geweldige manager en een inspiratie voor mij. Guardiola beheerst de kunst om zijn ploeg in een wedstrijd te laten schakelen tussen systemen. Dat maakt zijn teams lastig te bestrijden."

Volledig scherm
© REUTERS

De Boer

Van Bronckhorst nam het op voor Frank de Boer, die gisteren al na tweeënhalve maand op straat werd gezet door Crystal Palace. ,,Ik ben erg teleurgesteld over die beslissing. Hij heeft maar een paar maanden de tijd gekregen, maar om een team te ontwikkelen heb je tijd en vertrouwen nodig van de directie."

Van Bronckhorst verloor begin vorig jaar zelf zeven keer op rij met Feyenoord. De druk op de trainer nam toe, maar het bestuur hield het vertrouwen in de trainer. Een jaar later stond 'Gio' met de schaal.

Volledig scherm
© ANP