Elise Schaap en Frank Lammers in Ferry.
Volledig scherm
PREMIUM
Elise Schaap en Frank Lammers in Ferry. © Netflix

Vier sterren voor Ferry: ‘prequel’ heeft ook los van Undercover voldoende bestaansrecht

RecensieDe ‘prequel’, die zich stort op de voorgaande geschiedenis van een reeds verteld verhaal, is een link fenomeen. Te vaak is het een wat luie manier van parasiteren op bewezen succes, een aardige bonus voor de fans. Regisseur Peter Jackson moet nog steeds zijn excuses aanbieden voor de Hobbit-trilogie waarin nog niet de helft aan aandacht en liefde voor zijn The Lord of the Rings te vinden was. Het is een flinke stap van Jacksons epische wereld vol tovenaars en draken naar de Hollandse camping, maar Ferry (vanaf vrijdag op Netflix) laat zien hoe het wél moet. 

5 reacties

 • Hans Hagley

  1 maand geleden
  Heb ervan genoten, heb hier in Engeland een hoop mensen gehoord die het top vinden. Ben spontaan nog een keep undercover gaan kijken. Al vind ik dat er een nieuwe moet komen met Ferry erbij. Vond de laatste wat minder
 • gert meijboom

  1 maand geleden
  Elise Schaap is een geweldige actrice, zeldzaam talent. Frank Lammers is de onverschilligheid en onhandigheid met brutaliteit op z'n lijf geschreven.
 • Ric Hagenaars

  1 maand geleden
  Ben benieuwd. Maar de opmerking over Peter Jacksons The Hobbit is grote onzin. Kijk maar eens de uren en uren aan extra's bij de 3 extended editions. Dan zie je hoeveel aandacht en liefde daarin is gestoken. Ok, misschien zijn een aantal keuzes daarin minder goed uitgevallen, maar dat doet niks af aan dat feit.
 • Dick Van

  1 maand geleden
  Zou Ferry ook bij de Jumbo zijn boodschappen doen???
 • de Jong

  1 maand geleden
  14 mei zit ik klaar om te gaan kijken, kan niet wachten.