Volledig scherm
Max Verstappen © AP

'Poleposition? Ik denk het niet'

VideoEen redelijke eerste dag voor Max Verstappen in Singapore, waar hij een tweede en derde trainingstijd neerzette. ,,Voor ons chassis is dit een mooi rondje, voor onze motor niet echt."

Door Arjan Schouten

’s Middags waren de Red Bulls nog duidelijk de snelste op het Marina Bay Circuit, waar Max Verstappen alleen ploeggenoot Daniel Ricciardo voor moest laten gaan. ‘s Avonds bij de tweede training was de Nederlander de snelste Red Bull, maar klokten Lewis Hamilton (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari) flink sneller af, vijf tienden van een seconde. ,,Het was absoluut geen slechte dag", vertelde Verstappen, eenmaal terug in de paddock, zwetend met een handdoek om zijn nek. ,,Voor ons chassis is dit een mooi rondje, voor onze motor niet echt. Maar we moeten ergens nog wel iets kunnen vinden, want de set-up was niet helemaal perfect. Maar of dat genoeg voor poleposition gaat zijn? Nee, dat denk ik niet."

Bekijk hieronder de samenvatting van de tweede training in Singapore.

Daarvoor vreest hij zoals altijd de Ferrari’s en Mercedessen die in de kwalificatie nog net even over iets meer vermogen kunnen beschikken. ,,Ik geloof niet dat we hier de eerste startrij gaan halen, maar we gaan het natuurlijk wel proberen. We moeten maar zien hoe dichtbij we kunnen komen."

Wel klaagde hij in de tweede training even over een haperende motor. ,,Ik weet niet precies wat het was, we hebben het al eens vaker gehad. Het was allemaal niet helemaal perfect, maar we hebben nog een dag."

Beluister hieronder de F1-podcast!

Volledig scherm
© AFP