Volledig scherm
© Getty Images

'Prachtig om podium te pakken voor alle Nederlanders'

Winnen zat er geen moment in, wist Max Verstappen. Maar met de derde plaats in Spa-Francorchamps was de Nederlander dik tevreden. ,,Een prachtig resultaat hier, het maximaal haalbare.‘’

Volledig scherm
Max Verstappen pakt derde plek op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Grand Prix van Belgie © ANP
Volledig scherm
© ANP

Door Arjan Schouten

Met de laatste druppels podiumchampagne nog in zijn oren deed Max Verstappen een kwartiertje na de race zijn verhaal in de persconferentie. Opgetogen, want hij was heel tevreden met die derde plaats. ,,Ik voelde geen extra druk, hier voor al dat thuispubliek", zo bekende hij. ,,Ik geniet gewoon van Spa. Dat geeft me juist extra motivatie in plaats van druk, al dat oranje naast de baan. Al die Nederlanders. Het was natuurlijk geweldig om hier op podium te komen, ik zag de laatste ronde al die Nederlanders staan. Dat is gewoon prachtig."

Zittend naast Lewis Hamilton en racewinnaar Sebastian Vettel kende hij zijn plaats. Die twee waar hij graag mee wil knokken waren gewoon veel te snel. Dat wist hij van tevoren, dus daar kon hij er ook amper ontevreden over zijn. ,,Dat weten we, dat we in vergelijking met Ferrari en Mercedes iets te langzaam zijn op dit circuit, daar kunnen we niks aan veranderen. Maar verder voelde de auto prima. Dat ik hier het podium haal is een prachtig resultaat. En ook het maximaal haalbare", zo wist Verstappen, die een ruime halve minuut achter de titelkandidaten eindigde.

Verstappen, die met zijn podiumplaats klom naar de vijfde stek in het wereldkampioenschap, 26 punten achter plaats drie van Kimi Räikkönen, had genoten van een middag racen op zijn thuiscircuit in de Belgische Ardennen. ,,De eerste tien rondes waren niet eenvoudig, met veel auto’s achter me. Maar de inhaalacties waren mooi. De eerste op Ocon vond ik de beste, dat deed een beetje denken aan onze Formule 3-gevechten. En toen ik eenmaal voorbij Perez was, heb ik eenvoudigweg alleen gereden. M’n eigen race."

Bekijk hieronder samenvatting

Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© REUTERS