Geert Wilders en de advocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger in de rechtbank op Schiphol in de zaak rond de minder Marokkanen-uitspraken van de PVV-leider.
Volledig scherm
Geert Wilders en de advocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger in de rechtbank op Schiphol in de zaak rond de minder Marokkanen-uitspraken van de PVV-leider. © anp

Teruglezen: Geert Wilders schuldig, maar geen straf

PVV'er Geert Wilders is volgens de rechters schuldig aan het aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging, maar niet tot het aanzetten tot haat. Daarmee acht de rechtbank hem genoeg gestraft. Dat heeft de Haagse rechtbank vandaag in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol uitgesproken. Lees hieronder het liveblog dat werd bijgehouden op AD.nl terug.

  1. Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantiehuisje zetten is ‘keihard’
    PREMIUM
    21

    Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantie­huis­je zetten is ‘keihard’

    De familie Van de Wouw leeft al meer dan twee decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.