Volledig scherm
De Trump Tower in New York. © AFP

Dit zijn de leukste grappen over #goldenshowergate

Van alle informatie over Donald Trump in de geheime Russische rapporten maakt vooral één saillant detail de tongen los: zijn vermeende golden shower-avontuur in Moskou. De Engelse term voor plasseks is dankzij talloze grappen al urenlang trending topic op Twitter. Dit zijn de leukste tweets.

,,I did not have a golden shower with that woman!'', grapten stripfiguren Fokke en Sukke, verwijzend naar de ontkenning van oud-president Bill Clinton over zijn affaire met Monica Lewinsky. Anderen maakten een plasgrap van de 'yes we can'-uitspraak van Barack Obama: 'yes wee can'.

Trumps bewering dat het allemaal nepnieuws is voedde de lolbroeken alleen maar. ,,Ik heb betaald voor golden TOWERS, jongens'', schreef iemand bij een foto van Trumps bekende goudkleurige torens. De term PEOTUS (President Elect of the United States, oftewel aankomend president van Amerika) werd op Twitter al snel PEEOTUS.

Hotelkamer

De Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed publiceerde vannacht documenten die in handen zouden zijn van Russische spionnen. Daarin staat veel compromitterende informatie over de toekomstige president van Amerika, bijvoorbeeld over mogelijke hechte banden met Moskou. Op internet gaat het echter vooral over seksuele escapades van de miljardair.

In de documenten staat dat Trump zou hebben overnacht in het Ritz Carlton-hotel in Moskou. Hij sliep in de presidentiële suite, waar de Obama's eerder verbleven tijdens een officieel bezoek. In de hotelkamer zou Trump een aantal prostituees hebben besteld. Hij zou hen hebben gevraagd om, terwijl hij toekeek, in de kamer te plassen. Het was naar verluidt een soort wraakactie op Barack en Michelle Obama, aan wie hij een hekel zou hebben. Verborgen camera's en microfoons van de Russische geheime dienst FSB zouden het tafereel hebben vastgelegd.