Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

Kremlin: Rapport Trump is hoax

Het Kremlin ontkent in alle toonaarden informatie te hebben verzameld om Trump in diskrediet te brengen. Het nieuws wordt afgedaan als ‘complete nonsense’.  

Een woordvoerder van Vladimir Poetin noemt het rapport met belastende feiten over Trump een hoax, bedoeld om de relatie tussen Amerika en Rusland verder te beschadigen. ,,Je zou hier eigenlijk om moeten lachen, maar het is treurig genoeg. Dit is hysterie die uitmondt in een politieke heksenjacht.’’ 

Trumps adviseur Kellyanne ConWay stelde in een interview bij NBC dat niemand de feiten uit rapport heeft onderzocht. ,,Er worden alleen anonieme bronnen opgevoerd.’’

Geheime documenten

President Obama hoopt dat aankomend president Trump weet te voorkomen dat de Russen zich wederom inmengen in de Amerikaanse verkiezingen. Obama – die gisteren zijn afscheidsspeech gaf - wil verder niet reageren op ‘geheime informatie’. Hij hoopt en verwacht dat na zijn vertrek het werk gewoon doorgaat.

In de geheime documenten beweert naar verluidt een Britse spion dat Trump al jarenlang wordt gesteund door Rusland. Ook zouden de Russen met verborgen camera's opnames hebben gemaakt van Trumps seksuele escapades met prostituees in de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel in Moskou. 

Trump zal vandaag nog een persconferentie geven waarin hij waarschijnlijk op de zaak zal reageren.