Volledig scherm
© Sloganverkiezing.nl

Is 'Minder belasting. Meer bitterballen!' slechtste verkiezingsslogan van land?

Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht wordt dit jaar voor de tweede keer de verkiezing 'Slechtste Politieke Slogan van 2018' gehouden. De Delftse VVD is met negen andere partijen uit Nederlandse gemeenten in de race voor de titel.

'Minder belasting. Meer bitterballen!' Die tekst is te lezen op de posters van VVD Delft. ,,Deze tekst hangt in de Delftse kroegen'', vertelt lijsttrekker Bart Smals aan Indebuurt Delft. ,,We wilden iets ludieks doen, maar wel met lage belastingen. Toen dachten we: als je minder belasting betaalt, heb je meer geld over voor bitterballen.'' 

Delft is niet de enige gemeente waar een ietwat opmerkelijke slogan wordt gebruikt voor de verkiezingen. Het meeste was misschien nog wel te doen om de ook genomineerde slogan: 'Voel de liberaal in je'. Die tekst van VVD Woerden stond op pakjes condooms die werden uitgedeeld in onder meer kroegen. 

'Koen moet je doen'

De verkiezing werd in 2014 voor het eerst georganiseerd. Toen won Koen Hawinkels van CDA Maasgouw met de slogan: 'Koen moet je doen'. 

Stemmen kan tot en met 19 maart. Op 20 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. 

In samenwerking met indebuurt Delft