Volledig scherm
© Milan Rinck

Bekijk hier hoe er in jouw gemeente is gestemd

GemeenteraadsverkiezingenDe stemmen zijn geteld, de gemeenteraadsverkiezingen zitten erop. Hoe hebben de partijen het in jouw gemeente gedaan?

Dordrecht

Beter Voor Dordt is opnieuw de grootste partij in Dordrecht, al levert de partij wel flink in: van 14 zetels naar 8. De VVD is de grootste winnaar en nieuwkomer PVV gaat met 3 zetels de raad in. Lees hier meer

Zwijndrecht

In Zwijndrecht boekt Algemeen Belang Zwijndrecht een grote zege: van 5 naar 8 zetels. ChristenUnie/SGP behoudt de 5 zetels en is de tweede partij van de gemeente. Ook de SP, die voor het eerst meedeed, komt met een zetel in de raad. Lees hier meer. 

Hendrik-Ido-Ambacht

SGP/ChristenUnie wint in Hendrik-Ido-Ambacht. De partij krijgt een zetel meer (7) dan vier jaar geleden. Gemeente Belangen is met 5 zetels de tweede partij. Ambacht Uw Belang boekte verlies. Lees hier meer. 

Alblasserdam

Felicitaties van Kees van der Staaij voor Alblasserdam: de SGP is wederom de grootste partij in het dorp en boekt zelfs een zetel winst. De PvdA en VVD groeien ook. Lees hier meer. 

Sliedrecht

In Sliedrecht ontstond gisteravond laat verwarring over de zetel voor D66. Volgens de berekening van de gemeente behaalde de nieuwkomer een zetel, maar volgens een andere berekening komt die PRO Sliedrecht toe. De SGP/ChristenUnie behaalde de meeste stemmen in het dorp. Lees hier meer.

Papendrecht

Papendrecht Algemeen Belang boekt een monsterzege in Papendrecht. De partij is veruit de grootste met 9 zetels. Ook de andere lokale partij Onafhankelijk Papendrecht wint en gaat van 1 naar 2 zetels. Lees hier meer. 

Gorinchem

Nieuwkomer Democraten Gorinchem wint in Gorinchem. De partij behaalt 4 zetels. Net als Stadsbelang, dat volgt met een verschil van 28 stemmen. Gorinchem Actief - vier jaar geleden de nieuwkomer - levert een zetel in. Lees hier meer. 

Hardinxveld-Giessendam

Lokale partij TAB verliest een zetel, maar blijft toch de grootste in Hardinxveld-Giessendam. Nieuwkomer Jezus Leeft wist geen zetel te bemachtigen, die partij kreeg 44 stemmen. Lees meer. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Staat u achter de onderwijsstaking?

  • Ja, er moet meer geïnvesteerd worden in het onderwijs. (49%)
  • Nee, hun punt is duidelijk en een staking stelt ouders voor problemen. (51%)
1570 stemmen