Volledig scherm
Het nieuwe team van GroenLinks West Betuwe, met rechts beoogd lijsstrekker Andrea Zierleyn. © Foto: Marjolein den Hartog / kissmyarts

Nieuwkomer GroenLinks mikt op twee zetels in raad West Betuwe

GroenLinks gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in West Betuwe op 21 november. Nu heeft de partij in geen van de deelgemeenten, Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal, een zetel. 

Met een beetje geluk heeft de partij straks twee zetels, denkt Jeroen Wijngaard van GroenLinks.  Het stemgedrag van de inwoners van de drie gemeenten biedt zeker hoop voor de kersverse partij. ,,Je moet je natuurlijk wel afvragen hoe inwoners die landelijke partijen kiezen, stemmen als het om lokale verkiezingen gaat." 

Kandidaten

Hoe de lijst er precies uit komt te zien, wordt tijdens de algemene ledenvergadering in juni besloten. Maar duidelijk is dat er vier potentiële kandidaten zijn voor een plekje in de raad: Andrea Zierleyn en Jolanda Koole uit Acquoy, Jur van der Lecq uit Haaften en Jeroen Wijngaard uit Deil. De bedoeling is dat Zierleyn lijsttrekker wordt, legt Wijngaard uit. ,,De volgorde van de anderen bekijken we wel in juni."

Van de vier heeft alleen Wijngaard enige politieke ervaring, als (bestuurs)lid van PvdA West-Betuwe. Vooralsnog blijft hij voor deze partij nog wat taken verrichten, zegt voorzitter Cathrijn Haubrich. ,,En dat waarderen we zeer." De PvdA staat op goede voet met GroenLinks, zegt ze. ,,We hebben goed contact. En een links blok straks, dat is voor ons helemaal geen vervelend idee."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen