Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans.
Volledig scherm
Leefbaar Rotterdam-leider Joost Eerdmans. © ANP

Joost Eerdmans wil minimumstraffen op bewezen belagen van een agent

De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, Joost Eerdmans, wil een debat over de ,,extreme aanvallen tegen onze politieagenten” in Rotterdam. Eerdmans wil ook dat de politie meer ‘operationele handvatten’ krijgt om het geweld tegen te kunnen gaan, zo zegt hij tegenover deze site.

,,Iedere dag worden zij blootgesteld aan steeds fellere en gewelddadigere reacties op hun dagelijkse goede werk”, zo zegt Eerdmans over de Rotterdamse politieagenten. De voorvallen van de laatste weken wijzen volgens hem op een patroon. ,,Geen respect tonen, maar zuigen, filmen, uitschelden en zelfs fysiek aanvallen van de politie.”

Afgelopen vrijdag werd een agent knock-out geslagen door een bruiloftsgast toen er een bruiloftsstoet werd staande gehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag eindigde vervolgens een achtervolging over de A20 met een frontale botsing. Zaterdagmiddag brak een agent zijn arm bij de arrestatie van een oplichter. De Rotterdamse politiechef Hans Vissers noemde het geweld van dit weekeinde ‘bizar en volstrekt onacceptabel’.

Eerdmans vindt dat de politie voor de volle 100 procent de steun van de Rotterdamse politiek verdient en onbetwist gezag moet hebben. Hij wil dat er meer operationele handvatten beschikbaar komen. Wat hem betreft worden agenten ,,zo snel mogelijk allemaal uitgerust met bodycams” en komen er minimumstraffen op het bewezen belagen van een agent.

De Leefbaar-voorman kondigde verder aan de komende tijd in diverse moties nog meer extra maatregelen voor te zullen stellen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam