Volledig scherm
Een minuut stilte van leeftijdsgenoten van JO11-6 voor Diego bij VV Wieldrecht na zijn dood in 2017. © VICTOR VAN BREUKELEN

Moordpartij is derde kinderdrama voor Sterrenburg in amper tien jaar tijd

Met de moord van Wendell C. (35) op zijn twee kinderen Nicolle (12) en Naiomy (8) en zijn vrouw Maryori (27) beleeft Sterrenburg een nieuw gezinsdrama. Het is de derde keer in nog geen tien jaar tijd dat de Dordtse wijk toneel is van zo’n tragedie waarbij jongeren om het leven worden gebracht.

De oudste en haar moeder waren lid van voetbalclub Wieldrecht, waarvan het clubgebouw en de velden op 600 meter loopafstand van de ouderlijke woning aan de Heimerstein liggen. De jongste zou binnenkort lid worden, na het behalen van haar zwemdiploma.

VV Wieldrecht werd in 2017 ook al getroffen door een ander familiedrama. Destijds werd de 10-jarige Diego om het leven gebracht door zijn vader Marcel, die bij de club ook actief was geweest als elftalleider. De club stond destijds uitgebreid stil bij de trieste gebeurtenis, net zoals binnenkort gebeurt vanwege de dood van de twee meisjes.

Diego en Milly

Een ander drama in Sterrenburg was de moord op Milly Boele in 2010. Net als bij het drama van maandagavond aan de Heimerstein was de dader destijds een agent van de politie Rotterdam-Rijnmond. Hij lokte destijds zijn buurmeisje van enkele huizen verderop naar zijn eigen woning en bracht haar daar om het leven. 

Zowel de moordenaar van Milly Boele als Diego werd veroordeeld tot een lange celstraf en tbs. Sander V. kreeg in 2013 achttien jaar celstraf en tbs, Marcel S. kreeg twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De straf voor V. is definitief, terwijl S. later dit jaar of begin volgend jaar waarschijnlijk verschijnt voor het gerechtshof. Dat behandelt dan zijn hoger beroep tegen de eerdere straf van de rechtbank Rotterdam.

Een andere moord in Sterrenburg, de vierde in de afgelopen tien jaar, vond ook nog in 2010 plaats. Daarbij was echter geen kind betrokken. In september dat jaar werd Abed Akdimi (38) in zijn flatwoning op het Eisingahof op gruwelijke wijze om het leven gebracht door messteken en klappen met een hamer. Dordtenaar Maurice van der L. kreeg in hoger beroep 14 jaar cel en tbs met dwangverpleging. 

Wendell C. is de enige dader van alle vier de drama’s niet overleefde. Hij ontloopt zodoende zijn straf.

Volledig scherm
De herdenking bij het graf van de 10-jarige Dordtse Diego, die om het leven werd gebracht door zijn vader Marcel. © Rinie Boon
Volledig scherm
De 12-jarige Milly Boele. © EPA

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (55%)
  • Nee (45%)
376 stemmen