Volledig scherm
Dumoulin met zijn belangrijkste helper Sam Oomen © AFP

Dumoulin heeft geen last meer van zijn val

Tom Dumoulin voelt zich prima, is zijn boodschap bij de start van de elfde etappe van de Ronde van Italië. De kopman van Sunweb, die tweede staat in het algemeen klassement, had geen last meer van de val in de rit van dinsdag. 

,,So far so good. Ik ben blij met mijn niveau en voel me goed. Gelukkig viel de schade mee en heb ik geen last meer van de val'', zei hij in startplaats Assisi.

Het peloton is inmiddels vertrokken in een etappe over 156 kilometer door de Apennijnen naar Osimo. De laatste 10 kilometer lenen zich voor een spannende finale, waar klimmers met een goede sprint kansen hebben. Drie korte klimmetjes met stijgingspercentages tot ruim 16 procent volgen elkaar snel op.

Dumoulin fietste in de tiende etappe van de Giro op zo'n 20 kilometer voor de finish tijdens een regenbui de berm in. ,,Ik was te laat met remmen en raakte vol van de weg'', aldus de winnaar van de Giro van vorig jaar, die in deze editie 41 seconden achterstand heeft op rozetruidrager Simon Yates.

  1. Froome pakt roze na fabelachtige solo, Dumoulin blijft tweede

    Froome pakt roze na fabelachti­ge solo, Dumoulin blijft tweede

    Na een historische bergrit in de Ronde van Italië heeft Chris Froome na een ongekende solo van meer dan tachtig kilometer de macht gegrepen. De Brit, eerder nog afgeschreven deze Giro, won de etappe en heeft in het klassement nu 40 seconden voorsprong op Tom Dumoulin. Voormalig roze-truidrager Simon Yates speelt na een totale ineenstorting geen enkele rol meer in het klassement. Morgen volgt nog een zware bergrit met finish bergop.