Volledig scherm
Geraint Thomas © EPA

Gehavende klassementsman Thomas verlaat Giro

Geraint Thomas gaat vandaag niet meer van start in de dertiende etappe van de Giro d'Italia. De Welshman, dit jaar de hoop van Team Sky in Italië, heeft nog steeds last van zijn val in de negende etappe waardoor hij al veel tijd verloor op de mannen van het klassement. Dit maakte de Britse formatie vandaag bekend op zijn website.

Thomas was afgelopen zondag in de rit naar de Blockhaus betrokken bij een valpartij die veroorzaakt werd door een stilstaande motor. Bij diezelfde valpartij lag ook Wilco Kelderman, hij stapte eerder al af.

,,Het is nooit leuk om een koers te moeten verlaten, en zeker niet wanneer het je grote doel is in een seizoen. Maar ik moet naar het grotere geheel kijken. Ik zou heel graag doorgaan, alleen het zou dan meer zijn om te overleven dan echt zelf te racen.''

Thomas vormde al sinds de dag van zijn val geen bedreiging meer voor de favorieten in het klassement. De Welshman verloor hier meer dan vijf minuten op etappewinnaar Nairo Quintana. Zijn achterstand op roze trui Tom Dumoulin was na de etappe van gisteren - waar hij in een vlakke rit wederom een halve minuut verloor - al opgelopen tot bijna zeven minuten.

Team Sky 🚲 on Twitter

He's given his all but sadly @GeraintThomas86 won't start today's #Giro100 stage. He'll be back. Chapeau, G. 📝 > https://t.co/4QiLGPRDrb