Volledig scherm
Petacchi in 2013. © Cor Vos

Van doping verdachte Petacchi stopt voorlopig als commentator

Dopingverdachte Alessandro Petacchi zal bij de Giro d’Italia niet meer te horen zijn als commentator bij de RAI. De oud-topsprinter heeft zijn baan bij de Italiaanse televisiezender voorlopig opgezegd, om zijn onschuld te bewijzen. ,,Ik heb die dokter nooit ontmoet of gesproken”, zei de Italiaan, die ervan wordt beschuldigd tussen 2012 en 2013 klant te zijn van de omstreden sportarts Mark Schmidt.

Petacchi is één van de vier (oud-)wielrenners die woensdag door de internationale wielerbond UCI geschorst werden wegens mogelijke betrokkenheid bij de bloeddopingzaak Operation Aderlass.

De inmiddels 45-jarige Petacchi, die meer dan veertig etappezeges boekte in de drie grote ronden, gaat met zijn advocaat om de tafel zitten om over zijn verdediging te praten. De toch al niet onomstreden Italiaan - hij kreeg al eens een dopingschorsing van een jaar aan de broek - houdt vast aan zijn onschuld.

  1. Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Bauke Mollema zag zondag in de tweede individuele tijdrit van de Giro d’Italia zijn goede vorm bevestigd. De kopman van Trek-Segafredo was in San Marino goed voor de derde tijd, een minuut achter ritwinnaar Primoz Roglic. ,,Ik had de hele week al een goed gevoel, ook vanwege die eerste tijdrit in Bologna. Het heeft alles te maken met een goede voorbereiding en goede vorm. Als ik in vorm ben kan ik ook goede tijdritten rijden’', aldus Mollema.