Volledig scherm
Eliël en Richard van Van Stoer Hout. © Privéfoto

Gouds bedrijf verkoopt broodplank voor Voedselbank

Het Goudse bedrijf Van Stoer Hout zet zich op een bijzondere manier in voor de Voedselbank: met broodplankjes.

Wie een leuke accessoire wil en ook maatschappelijk iets wil bijdragen, kan terecht bij de mannen van Van Stoer Hout. Vorig jaar steunden zij met hun Huisje van Licht Stichting Vluchteling, waarvoor zij ruim 2000 euro ophaalden. Dit jaar maken ze broodplanken voor de Voedselbank.

De actie Brood (op de) Plank begon twee weken geleden, inmiddels hebben Richard Plasschaert en Eliël Lok van Van Stoer Hout al tachtig planken verkocht. ,,Na het succes van de actie vorig jaar dachten we: laten we er een traditie van maken, producten bedenken bij een goed doel. Toen ik in gesprek raakte met een vrijwilliger van de Voedselbank en hij vertelde hoe groot het probleem was, besloten we de actie dit jaar voor de Voedselbank te doen'', vertelt Richard (39).

Volledig scherm
© Inge Kooiman

Beukenhout
,,Er komen daar hele gewone mensen, net zoals mijn eigen gezin. Ik ben zelf vader van drie kinderen en het lijkt met verschrikkelijk om geen maaltijd om tafel te kunnen krijgen.'' Richard, Eliël, hun vrouwen en een aantal vrienden hebben avonden in de werkplaats doorgebracht om broodplanken te maken. ,,We hebben er ruim 280 gemaakt. Het zijn stoere planken, van beukenhout met een bandje van leer. Het was ook nog gezellig om te doen, de mensen die ons hielpen vonden het leuk om betrokken te zijn bij de actie.''

De stoere broodplank is te bestellen via vanstoerhout.nl, een broodplank kost 15 euro. Daarvan gaat tenminste 5 euro naar de Voedselbank. De rest van het geld gaat naar de productiekosten, Van Stoer Hout heeft geen winstoogmerk. De actie loopt tot vlak voor kerst.

In samenwerking met indebuurt Gouda