Volledig scherm
PREMIUM
De bediening van de Wet ’n Wild Social Club - zoals de uitspanning voluit heet- aan de Zegerplas in Alphen. © Frank de Roo

De zalm blijft bij Wet ’n Wild sappig, ondanks de hete steen

Gouden PollepelWet ’n Wild. Rondom deze uitspanning in Alphen is van alles te zien: fraaie sprongen, een enkele heftige valpartij, leegstromende stranden en een splinternieuwe drukbezochte steiger. Binnen krijgen we vis op een hete steen en nogal wat olie.

Praktisch

Adres: Sportlaan 5, Alphen, telefoon 0172-472412.
Internet: wetnwild.nl.
Afgerekend: €106,90.
Prijzen: voorgerechten vanaf €8, hoofdgerechten vanaf €16.
Openingstijden: oktober t/m maart op wo t/m za vanaf 12.00 uur; april t/m juni en september dagelijks vanaf 12.00 uur; juli en augustus dagelijks vanaf 10.00 uur, hele jaar op zondag vanaf 10.00 uur.

De ligging is een sterk punt van The Wet ’n Wild Social Club, zoals de volledige naam luidt. Het witte strandhuis, met veel glas, terras en schuin aflopend dak, ligt aan de Zegerplas. Aan weerszijden verpozen zwemmers op zandstroken. Het is etenstijd, dus in de beste Hollandse tradities stroomt het strand dan vrijwel leeg. Een enkel onconventioneel gezin heeft daarna het rijk alleen.

Aan de plaskant is de waterskibaan een levendige attractie. Vooral wakeboarders halen halsbrekende toeren uit op de schansen. En een stoere man in wetsuit die na een mislukte sprong een smak maakt, is ook altijd een leuk gezicht. Nieuw is de lange houten steiger met zitbanken langs een deel van de baan. Er wordt gretig gebruik van gemaakt.