Restaurant De Mallemolen. Op de foto: eigenaar en chef Peter Ponsioen.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Mallemolen. Op de foto: eigenaar en chef Peter Ponsioen. © Frank de Roo

Driewerf: hulde voor doeltreffendheid

GOUDEN POLLEPELDe Mallemolen. Parkeren op de stoep mag hier bij wijze van uitzondering. De eigenaar van het restaurant is vanavond overal. De menukaart is behoorlijk omvangrijk en origineel. De jeugdige serveerster licht de wijnkeuzes deskundig toe.

Hulde voor doeltreffendheid

Parkeren is moeilijk in de buurt van De Mallemolen. In het zijstraatje van de Oosthaven dat leidt naar de molen ‘t Slot vinden we een plek. Bij het uitstappen blijken we voor een uitrit, inclusief wegsleepborden, te staan. Dan maar binnen advies vragen, zoals de website van het restaurant adviseert. Op weg daar naar toe staat een buurman in de deuropening. Hij adviseert ons de eigenaar te vragen of we op de lege stoep mogen staan waar in de warmere tijden het terras is. De uitbater blijkt geen bezwaar te hebben. ,,Wel parkeergeld betalen’', adviseert hij nog. Even later wijst hij ons een tafeltje met grachtzicht en brengt als amuse waterkerssoep en een deegkrokant gevuld met geitenkaas.

In samenwerking met indebuurt Gouda