Assistent-manager Jack van der Heiden en Iris van Meurs, verantwoordelijk voor de ontvangst van gasten, in het restaurant van Avifauna in Alphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Assistent-manager Jack van der Heiden en Iris van Meurs, verantwoordelijk voor de ontvangst van gasten, in het restaurant van Avifauna in Alphen. © Frank de Roo

‘In de loop der jaren onderging restaurant Avifauna een upgrade’

De gouden pollepelOnze gedachten dwalen aan de rand van het vogelpark ruim drie decennia terug. Veel is hier veranderd. De jachtschotel van de boswachtersvrouw telt twee temperatuurzones. Te veel is lauw. Waren de koks moe na de kerst?

Aan Avifauna bewaren we goede herinneringen. Zo bleek deze uitspanning geschikt om met heel jonge kinderen uit eten te gaan. Avifauna was lang geleden het doel van het eerste restaurantbezoek met onze zoon. De bediening sleepte meteen een kinderstoel aan. We bestelden patat voor het eenjarige mannetje. De friet stond binnen drie minuten op tafel. Vervolgens werkte zoonlief de patatten geconcentreerd en innig tevreden een voor een naar binnen. En wij hadden zeker een uur de tijd om rustig te dineren.