Volledig scherm
Kim Edwards en Raymond Reeb in hun restaurant Tante Kee op Kaageiland. © Martin Sharrott

Tante Kee is blij met tweede plek, maar was ‘natuurlijk liever eerste geworden’

Gouden PollepelMede-eigenaar Raymond Reeb van restaurant Tante Kee is hartstikke blij met de aandacht en erkenning, maar natuurlijk had hij liever eerste geworden. Zijn aan de Kagerplassen gelegen restaurant eindigt in de Gouden Pollepel op de tweede plek.

De beoordeling van culinair-recensent Hans Pfauth hangt met trots in de keuken. ,,Het is natuurlijk voor het personeel heel leuk. Iedereen heeft zijn steentje eraan bijgedragen. Dat geeft voor iedereen een trots gevoel. Het is altijd leuk als je erkend wordt in kwaliteit”, zegt Reeb.

Creatief

De keuken van Tante Kee is Frans met af en toe een oosters accent en er wordt naar eigen zeggen zoveel mogelijk met biologische en streekproducten gewerkt. Het is lid van de internationale club Jeunes Restaurateurs D’ Europe (JRE).

Het restaurant overdonderde Pfauth al meteen met de voorgerechten. De bediening is professioneel en attent en de ‘Kee’s klassieke steak tartaar’ schiet er ook bovenuit: het is dan misschien voor het restaurant een klassieker, maar voor het gerecht is het volgens Pfauth geen gebruikelijke bereiding. ,,De uitvoering van Tante Kee is creatief en smakelijk én ziet er fraai uit.”

Smaak

Wat volgens eigenaar Reeb het geheim is? ,,We koken op smaak. Als ik het goed had gezien zijn we afgerekend op de prijs. Dan hadden we beter gescoord. Maar we zijn ook een heel ander restuarant dan de rest. Het is een eetcafe tegen een pittoresk restaurant. Dat is een hele andere ambiance en locatie. Maar de erkenning voor onze kwaliteit is hartstikke leuk.”

Reeb runt samen met Kim Edwards het restaurant aan de Kagerplassen. Tante Kee heeft onlangs een grote verbouwing achter de rug. ,,Daar is volop op ingezet. Nu is de uitdaging om de kwaliteit te waarborgen. We zijn hartstikke blij met de aandacht en de erkenning.”