Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar en chef-kok Giuseppe Rolesu van Il Duomo. © Frank de Roo

Veel, maar niet alles blijft hetzelfde bij Il Duomo

Gouden PollepelDe inrichting en de menukaart van Il Duomo in Alphen zijn al lang niet gewijzigd. Maar gelukkig geldt dat niet voor de kwaliteit van het eten want die is verbeterd. De chef-kok vindt naast de vertoning van zijn kookkunsten ook nog tijd voor de voetbaluitslagen.

Volledig scherm

Blijkbaar trekken het interieur en naar we hopen ook het eten behoorlijk wat mensen. De zaak zit deze doordeweekse avond redelijk vol. Sommigen komen alleen binnen voor een pizza, een glas en een espresso en verdwijnen daarna fluks. Anderen, onder wie een gezelschap collega's en wij, tafelen aanmerkelijk langer.

Met enige regelmaat verschijnt een langharige man met pet en in kokskostuum in de eetzaal. Hij begroet veel vaste gasten vriendelijk en maakt aan elke tafel een gezellig praatje. Via mijn telefoon blijft hij gaarne op de hoogte van de stand van een belangrijke voetbalwedstrijd.

De menukaart kondigt antipasto di mare aan als verschillende vissoorten in azijn en olijfolie (€9,25). We herinneren ons dit voorgerecht van een bezoek van vele jaren geleden en dat was toen geen feestje. Het oordeel destijds luidde: ,,In een laagje olie en azijn liggen mosselen, garnalen en inktvis met de structuur van rubber. De temperatuur benadert de vrieskou van buiten. De zeevruchten lijken rechtstreeks afkomstig uit een plastic supermarktbakje.‘’

Gelukkig verstaat de kok van vanavond zijn vak veel beter. Bovenop de ruime salade liggen vier grote, ongepelde garnalen. Ook de mosselen in de schelp zijn vers. Verder kleine garnalen en zachte stukjes inktvis. Het enige minpuntje treffen we onderin aan in de vorm van een vochtig laagje dressing en olie. De insalata catalana (€8,75) brengt precies wat de menukaart belooft: (veel) sla met krabvlees, tomaat, citroen, basilicum, balsamicoazijn en rucola. We slaan er gastronomisch niet van achterover, maar gezond is het allemaal wel.

  1. Kevin de Jong (29) voelt zich na verhuizing thuis bij ROAC
    PREMIUM

    Kevin de Jong (29) voelt zich na verhuizing thuis bij ROAC

    Kevin de Jong had meerdere redenen om afgelopen zomer voor ROAC als nieuwe club te kiezen. De belangrijkste reden was echter zijn verhuizing naar Rijpwetering. De verdediger annex middenvelder koos voor dat dorp vanwege zijn relatie met Lenneke Heemskerk, het zusje van ROAC-spelers Freek en Dick Heemskerk. Hij is al veertien jaar samen met het zusje van de tweelingbroers. De Jong en Heemskerk woonden samen in Leiderdorp, maar werden acht maanden geleden ouders van zoontje Faas. ,,Rond die tijd kwam er precies een huis vrij in Rijpwetering. Daar waren wij al op aan het loeren, want met de kleine erbij moesten we natuurlijk een groter huis hebben", vertelt De Jong, die in februari verhuisde naar Rijpwetering.