Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Kust op de FC Dondersstraat © Ruud Voest

Schipbreuk bij visrestaurant De Kust

De gouden pollepelDe Kust. Het was, naar eigen zeggen, het eerste visrestaurant van Utrecht, maar elf jaar na dato lijken de bakens verzet. De Kust is het zicht op de zee verloren en eet tegenwoordig van drie walletjes. Wij ook.

Beoordeling
Voorgerecht 7.5
Hoofdgerecht 7
Nagerecht 7
Bediening 6
Sfeer 6.5
Prijs-kwaliteit (telt dubbel) 7

Eindcijfer 6.9

Nee, geen woeste schuimkoppen aan de F.C. Dondersstraat, maar slechts een kabbelende Biltse Grift voor de deur en een paar fuiken aan het plafond. Ook in de keuken heeft de oorspronkelijke signatuur aan bravoure verloren, want de acht Fish-keuzes op de kaart gaan gelijk op met het aanbod Veggies en Meat. Gevraagd naar de specialiteit, krijgen we uit de lachende ober niet meer dan: ,,De mosselen zijn heel lekker.'' Het is een entreesuggestie waarop we niet hadden gehoopt, na het lezen van de boodschap 'recht uit de zee, zo op je bord' op de website.

De mosselen mogen gesloten blijven, wij laten liever de coquilles met buikspek en een truffelrisotto bereiden. Twee voorgerechten, die voor de dubbele prijs overigens ook als hoofdgerecht besteld kunnen worden. Niet heel creatief, maar wel handig van de chef.

Ook voor de bereiding is er een schouderklopje. Zo zijn de coquilles lekker vers en goed heet aangebakken. Dat komt nauwkeurig, want de verse vrucht mag best rauw zijn en door ze heel even in een gloeiende pan te leggen, gaat de buitenkant karamelliseren. Op die manier komen zoet en zilt mooi in balans.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht