Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Zagerij is gevestigd in de voormalige fabriek van Pastoe: een unieke locatie aan de Vaartsche Rijn, met een spannend interieur. © Ruud Voest

Spannende locatie en interieur, maar geen durf in de gerechten van De Zagerij

De gouden pollepelDineren in een oude fabriekshal was tien jaar geleden nog een beetje gek. Maar de underground-revolutie van New York en Berlijn is anno 2019 helemaal hip en happening in Nederland. De eetfabriek is in trek.

Eindscore: 6,9

Voorgerecht 6,5
Hoofdgerecht 7
Nagerecht 7
Bediening 7,5
Sfeer 8,5
Prijs-kwaliteit 6 (telt dubbel)

Daar waar Verkade, Philips en Van Nelle eens hun koekjes, lampen en koffie maakten, floreert nu nieuwe bedrijvigheid. Hetzelfde geldt voor Prodent in Amersfoort en Pastoe in Utrecht. Die laatste fabriek vormt sinds een kleine twee jaar het indrukwekkend decor van restaurant De Zagerij, dat op dit moment ook naarstig op zoek is naar koks.

Het was een spannende uitdaging voor Jan van der Grift en Martine Hol, die elders in de stad met Mammoni en (wijlen) Pronto Pronto! al horecaklasse etaleerden. Tafel 33 is voor ons, anoniem, gereserveerd en met zicht op de Vaartsche Rijn. Op het bord knapperig, vers brood en in het glas een grillo.

Het is een Siciliaan die we kennen van de blend in Marsala wijn, maar ook op eigen benen mag ze er zijn: fruitig met een kleine tinteling. Ze is wel tweede keus, moet ik bekennen. Onze voorkeur ging immers uit naar prosecco, die bij De Zagerij zonder beschrijving voor 7,00 euro op de kaart staat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht