Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Maat en John van Rooij runnen La Cubanita in Naaldwijk © Frank jansen

Bij La Cubanita is het prijsschieten met plussen en minnen

Gouden PollepelLa Cubanita. Zo nu en dan rinkelen de culinaire alarmbellen, maar we begrijpen de aantrekkingskracht van deze oude nieuwkomer. De sfeer is er goed, bediening is vlot en schrikken van de rekening is er niet bij.

Groenten

Meer groentehapjes op de kaart van Cubanita zou hier een uitdaging kunnen zijn. En niet ondenkbaar, gezien de culinaire expansiedrift van Hogenelst. In Rotterdam is hij ook de medeoprichter van restaurant Rozey, waar onbeperkt vegetarische en veganistische hapjes zijn te eten. 

Cubanita is een 20 jaar oude franchiseformule waarvan nu 52 vestigingen in het land zijn te vinden. Volgens de bedenker van de formule, Roland Ho-genelst, zouden dat er maximaal 65 kunnen worden. Het is dezelfde ondernemer trouwens die ook proeflokaal Bregje, met een goedkoop driegangenmenu, en Heinde & Ver (onbeperkt eten) lanceerde.

Bij Cubanita eet je onbeperkt tapas zo lang als je wilt. De formule is overal hetzelfde. De sfeer is er vriendelijk, de keuken een geoliede en snelle machine, de inkoop wordt centraal geregeld. Win-win, zo lijkt het. De gast waant zich met deze prijzen spekkoper, de eigenaar van het concept draait een dikke miljoenenomzet.

In samenwerking met indebuurt Westland