Raymond van 't Hoofd en Wendy van Agthoven (links) verkopen hun restaurant De Dukdalf aan de haven in Woerden aan kroegbaas Pike Uittenbogaard en zijn zwager Guido Jansen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Raymond van 't Hoofd en Wendy van Agthoven (links) verkopen hun restaurant De Dukdalf aan de haven in Woerden aan kroegbaas Pike Uittenbogaard en zijn zwager Guido Jansen (rechts). © Marnix Schmidt

De Dukdalf in andere handen: van chic restaurant op het water naar laagdrempelige borrellocatie

Na bijna dertig jaar stopt restaurant De Dukdalf in Woerden. Eigenaren Raymond van ’t Hoofd en Wendy van Agthoven zijn toe aan iets anders. Ze verkopen het paviljoen aan de haven aan Pike Uittenbogaard en Guido Jansen. De zwagers zitten vol nieuwe plannen.

De gesprekken over een overname begonnen een half jaar geleden. ,,We zeggen al langer dat we een keer iets anders willen en wisten dat Pike geïnteresseerd was”, zegt Van Agthoven (41). De gastvrouw leerde haar man Raymond kennen toen ze bij het restaurant kwam werken. Van ’t Hoofd (47) begon De Dukdalf in 1991 samen met zijn ouders. ,,Het grappige is dat ik daarvoor bij De Pompier werkte, bij de schoonvader van Pike en Guido. School was niet mijn ding en ik wilde graag een vaste baan. Herman Gerritsen vroeg of ik het Havenpaviljoen, zoals het toen nog heette en waarvan hij eigenaar was, wilde gaan runnen.”

In samenwerking met indebuurt Woerden