Volledig scherm
PREMIUM
Oud-collega's Marijke Bogaards (l) en Marja den Besten komen nog regelmatig bij elkaar op bezoek. Vandaag een lunch bij Hex. © Peter Franken

Eten is top, organisatie kan strakker

De Gouden PollepelVerwarring alom rond de menukaarten van Restaurant Hex. De bediening kan er ook niks aan doen. Maar het decor en het eten zijn top in Oudewater. Hier wordt gekookt volgens de heksenkalender. We vieren het zonnefeest Mabon en hopen op wijsheid en inzicht.

Bij binnenkomst omstreeks half zeven is een dame alleen aan een tafel hevig aan het werk op een laptop. Daarover later meer. Op internet hebben we ons al verheugd op de menukaart van dit restaurant, dat eerder dit jaar opende aan de sfeervolle Oudewaterse Markt. Een vriendelijke jonge vrouw wijst ons een tafel in het achterste gedeelte. 

 1. ‘Ik stel een grootschalig dna-onderzoek voor’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Ik stel een grootscha­lig dna-onderzoek voor’

  Ik stel een grootschalig DNA-onderzoek voor. Nee, niets ernstigs, niemand hoeft te schrikken of naar Spanje te vluchten. Maar in het Groene Hart is al jaren iets bijzonder merkwaardigs aan de gang. Waar veel jongens hopen over de juiste eigenschappen te beschikken om betaald voetbal te kunnen spelen, breken die hier maar mondjesmaat door. Van Beek, Toornstra en Mazraoui bewijzen wel over de juiste mentaliteit en kwaliteit te beschikken.
 2. LIVE: Drie doden en negen gewonden door schietpartij in tram in Utrecht
  LIVE

  LIVE: Drie doden en negen gewonden door schietpar­tij in tram in Utrecht

  Bij een schietpartij in een tram bij het 24 Oktoberplein in Utrecht zijn vanmorgen drie doden en negen gewonden gevallen. Drie slachtoffers zijn ernstig gewond. Er wordt rekening gehouden met een terroristisch motief en er is een grote politiemacht op de been. De dader is op de vlucht. Het zou gaan om de 37-jarige Gökmen Tanis. Op meerdere plaatsen in het land worden plekken extra bewaakt of gesloten. Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht is verhoogd naar niveau 5. Dat is het hoogste niveau.

In samenwerking met indebuurt Woerden