Volledig scherm
PREMIUM
Minke van der Meij, Stijn van der Loon, Marlies Vreman, Inge Blauw en Dominique den Hartog van Gare Pompidou. © Frank de Roo

Gare Pompidou in Woerden is Frans dineren in oud treinstation

Gouden PollepelGare Pompidou. In een voormalige legerwasserij waan je je zelfs in de wc op een negentiende-eeuws Frans treinstation. Vanachter de loketten rond de keuken komen gerechten uit dat land. De eigenaren zijn vrij maar worden deze avond niet gemist.

Brenda en Michiel de Graaf waren toe aan een nieuwe uitdaging. Ze sloten De Florijn in Nieuwerbrug, tweevoudig winnaar van de Gouden Pollepel, en openden begin maart een etablissement op het Defensie-Eiland in Woerden. Samen met de buurvrouw, tapasrestaurant ’t Zusje, betrokken zij er de voormalige wasserij.

De menukaart van Gare Pompidou is onmiskenbaar geïnspireerd op de Franse keuken. We signaleren een flink aantal klassiekers, zoals bouillabaise, coq au vin, steak tartare, oesters en andere fruits de mer, côte de boeuf en tarte tatin.

In samenwerking met indebuurt Woerden