Volledig scherm
PREMIUM
August en chef-kok Zachary, de drijvende krachten achter Julieta. © Frank jansen

Gelukkig weer eens wat anders, wel jammer van die tegensputterende garnalen

Gouden PollepelJulieta. Een restaurant van contrasten. In de keuken van dit historische pand, met verzetsverhalen in het dna, praktiseert nu een Filippijnse fusionkok. Lekker, weer eens wat anders. Jammer van die tegensputterende garnalen.

We zijn reuze nieuwsgierig. Er is al een blije buzz in town rond Julieta. Tegelijkertijd heb ik geen goede herinneringen aan de Filippijnse keuken, met z'n orgaanvlees, stierenkloten en eendenembryo's in eieren. Gechargeerd gezegd.

Julieta heeft tien tafels onder strak geschilderd crèmewit balkenplafond, Aziatische accenten in een wanddecoratie, okerkleurige stoelen en een muur behangen met deksels van wijnkistjes. Het geheel heeft iets hybridisch, ook door de historische sfeer van het pand.

We worden wat voorzichtig ontvangen door de gastheer die samen met zijn man alias chef-kok Zachary uit de Filippijnen het restaurant runt. Julieta is een hommage aan grootmoeder Julieta Enriquez Velasco, die Zachary Aziatisch leerde koken. De westerse keuken pikte hij zelf op, wat leidde tot deze fusionkeuken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag