Hoe een kok uit Nepal een Surinaams-Hindoestaans gerecht kan maken, dat is bedacht door een Turkse kok? 'Dat is geen probleem’. De nieuwe eigenaar van Rottiedam, Uttam Kunwar (links), hier op de foto met mede-eigenaar Sanchita Sharma, voelt zich als een vis in het water in zijn nieuwe zaak en vertelt waarom.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe een kok uit Nepal een Surinaams-Hindoestaans gerecht kan maken, dat is bedacht door een Turkse kok? 'Dat is geen probleem’. De nieuwe eigenaar van Rottiedam, Uttam Kunwar (links), hier op de foto met mede-eigenaar Sanchita Sharma, voelt zich als een vis in het water in zijn nieuwe zaak en vertelt waarom. © Frank de Roo

Ideale afsluiting van een rampjaar: troostrijke ‘roti met toespijs’ met duivelse sambal

DE POLLEPEL THUIS2020 was een rampjaar voor de horeca, maar niet voor de traditionele afhaalrestaurants. Die hadden het drukker dan ooit. Voor de Pollepel Thuis sluiten we dit ellendige jaar af met een troostrijke ‘roti met toespijs’ van Rottiedam, waar een Turkse kok het recept bedacht. Typisch Rotterdams. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Fajah Lourens brengt laatste dieetboek uit: Killerbody Lifestyle
  Play

  Fajah Lourens brengt laatste dieetboek uit: Killerbody Lifestyle

 2. Couscous officieel Werelderfgoed volgens Unesco
  Play

  Couscous officieel Werelderf­goed volgens Unesco