Keuzestress bij Giuseppe: een vitrine vol Italiaanse familiegerechten, maar... wat kies je?
Pollepel thuisVan Kralingse studenten tot burgemeester Ahmed Aboutaleb; de klantenkring van de Italiaanse traiteur Da Giuseppe is heel divers, net als het aanbod. Van pizza’s tot belegde ciabatta’s en van antipasti tot pasta’s. Maar probeer vooral de verse, Italiaanse maaltijden uit de koelvitrine.
Delen per e-mail
De meeste vaste klanten van Da Giuseppe zullen het inmiddels al wel gehoord hebben, maar chef-kok/eigenaar Giuseppe Cosentino (53) heeft onlangs een zware hersenbloeding gehad. Als ik afgelopen weekeinde eten kom afhalen, is hij toevallig net ontslagen uit het revalidatiecentrum en voor het eerst weer aanwezig in de winkel.
Koken kan hij nog niet, want Giuseppe zit tijdelijk in een rolstoel (waar hij liever niet mee op de foto wil). De rechterkant van zijn lichaam is deels verlamd geraakt, maar er is goede hoop op verbetering. Ook zijn spraakvermogen is een beetje aangetast.
Het Italiaans gaat prima, maar Nederlandse woorden kosten Giuseppe veel meer moeite dan voorheen
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
PREMIUM
Horecaondernemers durven niet te vroeg te juichen: ‘Ik houd er stiekem rekening mee dat het 1 mei wordt’
Horecaondernemers hopen vurig dat zij hun terrassen 21 april open kunnen gooien. Ook de gasten kunnen niet wachten: de reserveringen stromen inmiddels binnen. Toch willen de ondernemers niet te vroeg juichen. ,,Eerst zien en dan geloven”, klinkt het. -
PREMIUMDe Pollepel thuis
‘Makkie in een bakkie’ noemt de sterrenchef zijn chique ovenschotels
Goed om te weten: ook bij Rotterdamse sterrenrestaurants kun je tijdens de lockdown relatief betaalbare afhaalmaaltijden kopen. Wim Severein van The Millèn (één Michelinster) wil het de thuiskok vooral niet moeilijk maken en maakt daarom kant-en-klare ovenschotels, op sterrenniveau natuurlijk. -
PREMIUMPollepel thuis
In vakantiesfeer met Tosca’s homebox: tien gerechtjes om je vingers bij af te likken
Aan een lieflijk pleintje in het Oude Noorden zit het al net zo romantische restaurant(je) Tosca. Als hier het terras straks weer open gaat, is het alsof je op vakantie bent in je eigen stad. Met Tosca’s diner-box voor thuis proberen we alvast in de stemming te komen. -
PREMIUMVIDEO
Jordi (26), maker van de beste bonbon van ons land: 'Ik wil ze gaan verkopen vanuit huis’
Jordi van Eden uit Dordrecht is de winnaar van de Beste Bonbon van Nederland 2021. De vakjury loofde zijn bonbon vooral vanwege het rijke smaakpalet. ,,Ik dacht: ik meld me gewoon aan. Dat ik uitgekozen zou worden had ik niet verwacht.’’
-
Bakerpraatjes
Ieder kind kost een tand? ‘Er is een relatie tussen aantal kinderen en aantal verloren tanden’
Het geslacht van je baby voorspel je met baking soda, je wordt niet zwanger als je borstvoeding geeft en wanneer je last hebt van pukkels, dan krijg je een meisje. Er doen tal van bakerpraatjes de ronde. Fictie? Of zit er toch een kern van waarheid in? Vandaag: iedere zwangerschap kost een tand. -
PREMIUMVraag het ons
Plaatselijk afvallen bij je heupen, billen of buik: kan dat wel?
Ons panel beantwoordt al uw vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Voedingsdeskundige Nicole de Roos gaat vandaag in op de vraag of je plaatselijk kunt afvallen. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. -
PREMIUM
Huizencrisis kent juist veel winnaars
Dat de huizenmarkt op slot zit, is een wijdverspreid misverstand. In het afgelopen ‘coronajaar’ werden meer woningen verkocht dan ooit in Nederland. En jongeren komen niet meer aan een huis? Velen niet nee, maar een deel drijft de prijzen juist op.