Volledig scherm
PREMIUM
Langs de N201 tussen Mijdrecht en Amstelhoek ligt restaurant Kokido. © Marnix Schmidt

Kip kraait victorie in het Mijdrechtse restaurant Kokido

Gouden PollepelKokido We worden warm van de zon, een gashaard, de bediening, de verhalen over Tante Nelly en de appelboomgaard van de buren. De kip kraait victorie in het Mijdrechtse restaurant. De bediening verhindert trots een uitwijkmanoeuvre naar het kalf.

Praktisch
Adres: Mijdrechtse Zuwe 2, Mijdrecht.
Telefoon: 0297-250256.
Internet: kokidokip.nl
Afgerekend: €89,75.
Prijzen: voorgerechten vanaf €5,50, hoofdgerechten vanaf €10,95.
Openingstijden: dagelijks van 16.00 tot 21.30 uur.

Onze tafel staat voor het raam. De zon schijnt en dichtbij brandt een moderne, decoratieve gashaard. Mijn tafelgenoot ontkleedt zich voor een niet onbelangrijk deel om aan de warmte het hoofd te bieden. De bediening haast zich de zonwering te sluiten. Die is trouwens sowieso attent, mededeelzaam en trots op het gebodene, zo blijkt in de loop van de avond. Naast ons wiebelt een tafeltje. Onafhankelijk van elkaar snelle beide serveerders binnen een minuut toe om het euvel te verhelpen.

De eerste keuze valt op de cocktail van kip en avocado met cashewnoten, kentang manis, sla en een kerriedressing (€8,95). Het gevogelte is mals, de dressing is mild en de aardappelkroepoek kentang geeft een aangenaam structuurcontrast.

Dan Kokido tonnato (€8,95), een variant op de Italiaanse klassieker vitello tonnato, waarbij het kalfsvlees vervangen is door dun gesneden kiprollade. Verder tonijnmayonaise, tomaat, rucola en pijnboompitten. We missen het kalf niet. Bij de hoofdgerechten bevatten twee keuzes geen hoen: de vegetarische kipstukjes en de kalfsschnitzel.

In samenwerking met indebuurt Woerden