Van links naar rechts: shiftleader Jordy Angenent en eigenaren Rody Versluis en Sophie Papilaja van restaurant EDGE in Woerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: shiftleader Jordy Angenent en eigenaren Rody Versluis en Sophie Papilaja van restaurant EDGE in Woerden. © Frank de Roo

Living on the EDGE: Smaakvolle konijnenoren en pizza met biefstuk thuisbezorgd

hier is uw bestellingDe restaurants zijn weer open, en horecaondernemers zoeken hun weg op de nieuwe 1,5 meter werkvloer. Sommigen hebben hun terrassen aangepast, anderen blijven - ook nu nog - bezorgen. Zoals restaurant EDGE in Woerden.

  1. De enorme personeelstekorten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?
    PREMIUM
    VRAAG MAAR RAAK

    De enorme personeels­te­kor­ten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?

    Met name in de afgelopen coronaperiode stond het nijpende tekort aan zorgpersoneel volop in de schijnwerpers: op de ic’s is sprake van een flinke schaarste en in september eisten digitale demonstranten op het Malieveld zelfs structurele loonsverhoging. De tekorten zijn echter niet nieuw: er is, door het hele land, al jaren grote vraag naar meer zorgmedewerkers. Waarom is dat eigenlijk zo — en hoe lossen we dat op?

In samenwerking met indebuurt Woerden