Mama Carmens (Spaanse) versie van de Rotterdamse kapsalon is vele malen lekkerder
De Pollepel thuisNieuw in Blijdorp: afhaalrestaurant De Spaanse Moeder van de familie Fontes de Albornoz. Moeder Carmen bereidt er zalige stoofpotjes volgens Catalaans familierecept. En ze bedacht een Spaanse versie van de Rotterdamse kapsalon, maar dan veel lekkerder.
Delen per e-mail
Pal naast La Pizza op het Bentickplein zitten sinds kort wijnbar Walsjerôt en De Spaanse Moeder. De twee pandjes op het Bentinckplein hebben een roemruchte geschiedenis, weet ik als inwoner van Blijdorp. Het waren allebei ooit pizzeria’s, maar zonder klanten. Dat zaakje stinkt, wisten wij als buurtbewoners.
In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom
En we kregen gelijk. In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom op de achterdeur van een van de pandjes, zo bleek later. Maar daar bleef het niet bij, want een paar maanden later werd de eigenaar vlak voor zijn zaak in koelen bloede doodgeschoten.
Leven in de brouwerij
Het was de eerste en laatste dodelijke schietpartij in het verder zo vredige en belegen Blijdorp. De luiken van de pizzeria’s (een dekmantel?) bleven nog jarenlang gesloten. Tot eind vorig jaar de familie Fontes de Albornoz weer leven in de brouwerij bracht met De Spaanse Moeder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Paastradities over de hele wereld: zo vieren ze het elders
Over de hele wereld wordt dit weekend Pasen gevierd en overal doen mensen dat op een andere manier. Lees hier wat elders op de paastafel staat. -
Toch samen tijdens de lockdown: zo spreek je online af in virtual reality
Nu de lockdown zich nog langer uit lijkt te strekken, beginnen we de sociale uitjes steeds erger te missen. Een uitgelezen moment om in virtual reality te duiken, want met een vr-bril kun je elkaar toch ontmoeten, zonder risico op een coronabesmetting. -
PREMIUM
Horecaondernemers durven niet te vroeg te juichen: ‘Ik houd er stiekem rekening mee dat het 1 mei wordt’
Horecaondernemers hopen vurig dat zij hun terrassen 21 april open kunnen gooien. Ook de gasten kunnen niet wachten: de reserveringen stromen inmiddels binnen. Toch willen de ondernemers niet te vroeg juichen. ,,Eerst zien en dan geloven”, klinkt het. -
Koken & eten
‘Kefir is super gezond’: feiten en fabels rondom populair melkdrankje
We geloven niet alles zomaar. Daarom onderzoeken we hier de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat is er te claimen over melkkefir? -
Imagoschade op de werkvloer: schuld bekennen of niet?
Na een leugen over de formatie heeft de reputatie van premier Rutte een flinke deuk opgelopen. Soortgelijke incidenten doen zich natuurlijk ook op het werk voor; iemand maakt een fout (klein of groot), liegt daarover en het komt uit. Hoe gaan we om met blunders, en moet je eigenlijk schuld bekennen? Experts vertellen.
-
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam. -
AUTOTEST
Test Dacia Sandero: logisch, praktisch en scherp geprijsd
De Dacia Sandero is misschien wel de slimste nieuwe auto van dit moment: hij biedt meer ruimte en een betere uitrusting voor een lagere aanschafprijs. Bovendien rijdt hij verdienstelijk en is hij voordelig in het gebruik.