Volledig scherm
© Rianne den Balvert

Mooie avond in Woerdense haven bij De Dukdalf

Gouden PollepelAD Groene Hart heeft een culinaire competitie: De Gouden Pollepel. Deze keer De Dukdalf in Woerden, waar de gasten rondom uitzicht hebben op de plezierboten in de haven. De kwaliteit van de gerechten is hier hoog.

Op een doordeweekse avond leggen we aan bij De Dukdalf, gevestigd in een rond paviljoen op palen in de Woerdense stadshaven. Grote ramen bieden zicht op het terras en op plezierboten.

De inrichting is eigentijds. Op de zwartstenen vloer staan bruine tafels, gedekt met wit linnen. De gestoffeerde stoelen hebben een rechte leuning en enigszins ingezakte zittingen. Verder een bar, een hoge wijnkast en zwarte lampenkappen, enkele ronde kroonluchters.

Geraffineerd

Quote

De tartaar is niet te fijn en niet te grof

Volledig scherm
© AD

De vriendelijke gastvrouw brengt goed brood met olie en boter, een karaf kraanwater en twee glazen Sauvignon Blanc. Later moeten we vragen om aanvulling van het brood, maar dat is de enige aanmerking op de verder attente bediening. 

We trappen af met filet américain van kalf, gebakken zwezerik, kwartelei en een vinaigrette van kalfsjus (€14,50). De filet is geraffineerd van smaak en combineert prima met de andere ingrediënten. Structuurcontrast ontbreekt, want alles is zacht. 

Uitstekend smaakaccent
Langoustine met gebakken hamachi (Japanse geelstaart), tartaar van hamachi en schuim van komkommer (€18,50) is een topgerecht. De zeevrucht ligt op gebakken friszure komkommer en een bedje van wakame (zeewier). De tartaar is niet te fijn en niet te grof.

Heilbot, geprakte Doré en minivenkel komen met een heerlijke saus van langoustine (€24,50). De vis is adequaat gegaard. Crème van bloemkool brengt een uitstekend smaakaccent. Erbij wat asperges, peulen en radijs. Hollands zuiglam, met poivrade (pepersaus) artisjok, crème van doperwten en lamsjus (€27,50), is mooi rosé gebraden. De combinatie voldoet. Een meiknolletje geeft een lekker bittertje. De bijgaande fijngesneden ratatouille is beetgaar. 

Kaneelroomijs

Volledig scherm
© Rianne den Balvert

PRAKTISCH
Adres: Westdam 2, Woerden, telefoon 0348-430785.
Website: www.dedukdalf.nl.
Geopend: maandag t/m vrij- dag van 12.00 tot 14.30 uur en dagelijks van 17.30 tot 21.30 uur. In winter zondag gesloten.
Prijzen: glas huiswijn €3,95, voorgerechten vanaf €12,50, hoofdgerechten vanaf €23,50, nagerechten vanaf €9, verrassingsmenu 3 gangen €33,50, 4 gangen €40,50, 5 gangen €47,50, amusemenu €64,50, lunchmenu 2 gangen €23,50.
Bijzonderheden: terras aan het water.
Betalen: contant, pin, Visa, Mastercard, Amex en Diners Club.

Terwijl de zon fraai ondergaat, kiezen we de nagerechten. Op de crème brûlée van specerijen met kaneelroomijs (€9) is niets aan te merken. Vaak ontbreekt in dit dessert het contrast tussen warm en koud, maar hier niet. Drie bereidingen van mango - parfait, schuim en bavarois - met een gelei van chocolade (€9) is per saldo goed. Alleen het schuim is wat vlak van smaak. 

Bij de koffie zitten drie friandises per persoon: een madeleine, een chocoladelolly en een amandelkoekje. De rekening is met €147,75 aan de hoge kant, maar hetzelfde geldt voor de kwaliteit.

BEOORDELING 8,5

Voorgerecht 8,5
Hoofdgerecht 9,0
Nagerecht 8,0
Bediening 8,0
Sfeer 8,0
Prijs-kwaliteit 8,5