Volledig scherm
Sacha Veereschild, Stefan Fortuin, Anthonie de Graaf en Jana Jakovljevic mochten vorig jaar de eerste plek van de Gouden Pollepel vieren. © Peter Franken

Oud-winnaar Brasserie Buuren in Alphen wil nog een keer de Pollepel winnen

Gouden PollepelBrasserie Buuren in Alphen was vorig jaar de grote winnaar van de Gouden Pollepel. Met een mooie 8,5 sleepten Sascha Veereschild en Stefan Fortuin de prijs binnen. En dat was niet de eerste keer. Tien jaar eerder hadden ze ook de felbegeerde bokaal in handen gekregen.

Sascha merkte daar over op dat ze beiden altijd elke dag aanwezig waren. ,,Als je er niet bent, gaan de dingen niet precies zoals jij dat zou willen. Elke dag moet goed zijn.’’

Dat harde werken heeft ook een keerzijde. De twee eigenaren meldden vorig jaar al dat ze na dertien jaar toe waren aan een nieuwe uitdaging. Veereschild wilde ook meer tijd aan zijn gezin besteden.

En hoe is het eigenlijk nu met de beide heren en hun restaurant aan de Hooftstraat in Alphen? Het restaurant is nog gewoon open. Stefan Fortuin en Sascha Veereschild blijven voorlopig nog aan het roer. Dat laat Sascha Veereschild desgevraagd weten.

Voordat ze ermee stoppen, willen ze die prestaties nogmaals herhalen. ,,We zijn er voorlopig nog. We gaan nog een keer de Pollepel winnen”, belooft Veereschild.